Felsőváros csillagai

2019.03.11. 17:03

Százmilliós programmal tennék élhetőbbé az egri Felsővárost

A helyi identitás és az összetartozás erősítése a fő célja annak a 247 millió forintból megvalósuló programnak, amelynek nyitó rendezvényét hétfőn tartották a Felsővárosban.

Süli K.

A Felsőváros csillagai – közösen a közösségért című projekt keretében új rendezvények indulnak majd az említett városrészben, és szeretnék erősíteni a társadalmi párbeszédet valamint a különböző generációk közötti együttműködést is.

Habis László polgármester köszöntjében kiemelte, Eger lakosságának mintegy ötöde lakik a Felsővárosban, ezért kiemelten fontos a városrész fejlesztése. Az önkormányzat mindent megtesz az intézmények folyamatos modernizálása érdekében, de ezúttal közösségi folyamatok lesznek a középpontban. Felmérték, hogy mire van igénye e téren a lakótelepen élőknek, és az alapján állították össze a megvalósítandó feladatokat. Így fejlesztik majd többek között a tájékoztatást, számos új helyi program indul, és több belvárosi rendezvény is megjelenik a Felsővárosban a jövőben.

Elhangzott, szeretnék aktivizálni a lakóövezetben élőket, hogy ne csak lakásuk vagy lépcsőházuk, hanem a lakótelepük tulajdonosának is érezzék magukat. Ezen célok elérése érdekében széleskörű szakmai együttműködés valósul meg, melynek kulcspartnere az Egri Kulturális és Művészeti Központ valamint az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény, de számos egyéb szervezet és szakember is közreműködik. A projekt előkészítése tavaly megtörtént, a megvalósítás idén januártól 2022. márciusig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában