OTDK

2019.04.23. 19:09

A Kárpát-medence kiválóságai Egerben

Fizikáról, földtudományokról is értekeznek.

Süli K.

Juhász Tibor és Horváth Ákos adták át Piszter Gábornak a díjat Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Több száz egyetemi hallgató és oktató vesz részt a napokban az Eszterházy Károly Egyetemen (EKE) az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Fizika, Földtudományok és Matematika Szekcióján. A program keddi megnyitóján elhangzott, a tudományos diákköri munka a hazai felsőoktatás lelke.

Juhász Tibor, az EKE rektorhelyettese, a konferencia ügyvezető elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a Kárpát-medence legkiválóbb hallgatói és oktatói gyűltek össze Egerben, és a világ számos tájáról érkeztek zsűritagok a megmérettetésre. Kiemelte, nagy elismerés az egyetemnek, hogy itt rendezik meg a konferenciát, és reményét fejezte ki, hogy a résztvevők jó élménnyel gazdagodnak.

Juhász Tibor és Horváth Ákos adták át Piszter Gábornak a díjat Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az április 26-ig tartó megmérettetés harmincnégy tagozatból áll, melyek felölelik a fizika, a földtudományok és a matematika legfontosabb, aktuális és innovatív részterületeit. A megnyitón idén először átadták a Roska Tamás-díjat, amelyet Piszter Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktori hallgatója vehetett át munkásságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában