sajtótájékoztató

2019.04.09. 16:19

A klímaváltozás ellen is küzdene az LMP

Sürgősen tenni kell a megyeszékhelyen gyakran tapasztalható súlyos légszennyezettség ellen, ami átlagosan három évet vesz el a helyiek életéből – fogalmazott keddi egri sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

Süli K.

A Lehet Más a Politika (LMP) európai parlamenti listavezetője hozzátette, súlyos kihívások előtt áll az Európai Unió az egész világgal egyetemben, mint például a klímaváltozás, az EP-ben az LMP a zöld frakcióval együtt azért szeretne harcolni, hogy ennek megálljt parancsoljanak.

Tóth Norbert, az LMP Heves megyei elnöke szerint a fűtés és a közlekedés miatt különösen szennyezett a levegő Egerben. Ez ellen azonban lehet tenni, nagy szükség lenne az épületek energetikai fejlesztésére, valamint a közösségi közlekedés népszerűsítésére. Vágó Gábor hozzátette, mindezekre megvannak az uniós források, ám ezeket sokszor látványberuházásokra költi a kormány ahelyett, hogy az emberek érdekeit tartanák szem előtt.

A tájékoztatót követően a politikusok köztéri fogadóórát tartottak, valamint ajánlásokat gyűjtöttek az EP választásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában