közlekedési nap

2019.04.17. 16:45

Rengeteg járművel ismerkedhettek meg a gyerekek Gyöngyösön

Az eseményen különböző játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek a kicsik a KRESZ előírásaival.

Hliva Éva

A sportautók különösen népszerűek voltak a gyerekek körében Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyerekzsivajjal, szirénázó rendőrautók és -motorok hangjával telt meg szerda délelőtt a Béke tér. A Platán úti tagóvoda idén ismét megrendezte a nagyszabású közlekedési napot, amelyre a mátraaljai város kilenc tagintézményének nagycsoportosai kaptak meghívást.

Az eseményen különböző játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek a kicsik a KRESZ előírásaival és kipróbálhatták a parkban állomásozó különleges járműveket is.

Sportautók, lajtos kocsi, kukásautó, rendőrmotor, de még egy lovas szekér is felsorakozott az óvodások kedvéért a Béke térre. A Platán úti tagóvoda kétévente rendezi meg a városi közlekedési napot.

A sportautók különösen népszerűek voltak a gyerekek körében Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az intézményben már több évtizedes hagyomány, hogy ilyenkor különböző járműveket vonultatunk fel és az óvodák nagycsoportosai számára játékos feladatokkal készülünk – tájékoztatott a programot szervező óvónő. Gyánti Helga elmondta, igyekeztek a gyermekeknek több olyan közlekedési eszközt bemutatni, amellyel nem találkozhatnak a mindennapokban.

– A megyéből, de a fővárosból is érkeztek autók – fűzte hozzá. – Limuzin, kamionok, traktorok és motorok is helyet kaptak a parkban, de a kicsik a sportkocsiknak, a kukásautónak és a szirénázó rendőrmotornak is nagyon örültek. Ezen a napon több állomáson áthaladva hasznos ismereteket is szerezhettek.

Az óvónő hozzátette még: az ovizsaru program is része a pedagógiai programjuknak, mert fontos, hogy a kis gyerekek már korán megtanulják a helyes közlekedés szabályait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában