Rendezvény

2019.05.13. 16:00

Az élethez adtak útmutatást a komolyzene segítségével Egerben

Zenevarázslat néven interaktív zenei kurzus kezdődött hétfőn Eger több középiskolájában.

Sz. K.

Az első rendezvényen, az Egri Dobó István Gimnáziumban 2-2 osztály vett részt, a kurzust az egri születésű zongoraművésznő, Várnagy Andrea és zongoraművésznek készülő lánya, Farkas Lili tartotta. Habis László polgármester úgy fogalmazott, ez a program minden diákhoz közelebb hozza a komolyzene szépségeit.

Andrea és lánya közös koncertje az iskolában Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Fontos, hogy zeneértő, zenét szerető generáció nőjjön fel Egerben, hiszen a komoly -, és a könnyűzene szebbé teszi életünket, s tartalmasabbá a mindennapjainkat – jelentette ki. Hozzátette, Andrea az elmúlt években nagyon szép zenei találkozókat, minősítő versenyeket hozott létre a Líceumban. Ezen mind a hazai -, s a határon túli gyermekek nagy számban vettek részt. Cél volt, hogy mindegyikük fedezze fel magában a tehetséget, megmérettessen, s impulzusokat kapjon a továbbfejlődéséhez. Várnagy Andrea elmondta, idén negyedszer rendezték meg a Zenevarázslat, négykezes nemzetközi zongoraversenyt, reméli, az egri diákok is csatlakoznak a tavaszi alkalomhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában