fejlesztés

2019.05.21. 11:30

Bölcsőde és közösségi ház is kellene még Ludasra

A Magyar Falu Program támogatásával valósítaná meg az önkormányzat a helyiek régi tervét.

H. É.

Az óvodások a felújított épületben, jó lenne a bölcsiseknek is hasonló szép hely

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Már megjelentek az első felhívások a Magyar ­Falu Programra, amely az önkormányzatok és az egyházak számára széles körű fejlesztések megvalósítására ad lehetőséget. A teljes projekt az idén 150 milliárd forint támogatást kap a kormánytól, amelyből 75 milliárd forint pályázati úton lesz elérhető az ötezernél kisebb lélekszámú települések számára. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos nemrégiben a Magyar Falu Programban tervezett lehetőségeket egyeztette Vargáné Csengeri Mónikával. A helység polgármestere elmondta, az egyeztetésen egyebek között a falusi csokról, a tervezett bölcsődéről és a közösségi ház kialakításáról is szó esett.

Az óvodások a felújított épületben, jó lenne a bölcsiseknek is hasonló szép hely
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Örvendetes tény, hogy a 2014-es adatokhoz képest nyolcról huszonkilencre emelkedett az óvodáskorúak száma a községben – tudatta a település vezetője. – A helyi intézmény teljes kapacitása mellett azonban most már úgy tűnik, hogy szükségessé vált a bölcsőde tervezése, amelyre pályázatot adunk be. A másik pályázatunk, amelyre segítséget szeretnék kérni a programban, a helyi közösségi ház kialakítása. Régi tervünk ez, amely azért különösen fontos, mert a településen nincs közösségi központunk, amelyben az egyre népszerűbb helyi rendezvényeinket méltón meg tudnánk tartani.

Hozzátette még azt is, hogy szintén pályázat segítségével újulhatott meg a közelmúltban az óvoda, ahol a gyermekek immár egy korszerűbb épületben, kényelmes és világos csoportszobákban, a mai kor elvárásainak megfelelő tárgyi eszközökkel felszerelt óvodában tölthetik a mindennapjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában