EP-választás

2019.05.26. 14:28

Gyöngyösön is rengetegen szavaznak

A mátraaljai városban és a térségben is délig többen mentek el szavazni, mint öt évvel korábban.

H. É.

Gyöngyösön is folyamatosan érkeznek a szavazók Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Délelőtt 11 órakor a gyöngyösi VI. számú választókörben, ahová az átjelentkezők is érkeznek 22 százalékos volt a részvételi arány – tudatta portálunkkal Horváth Imréné. A belvárosi szavazókör számláló bizottságának elnöke elmondta azt is, hogy folyamatosan érkeznek a szavazók, kisebb sor is kialakult már, de nem kellett a délelőtt folyamán hosszasan várakozni. A tíz órási mise után kicsit talán többen érkeztek, osztotta meg portálunkkal a tapasztalatát. Egyébként ebből a szavazókörből indult útjára a reggeli órákban a mozgóurna is, amelyet a városban huszonhat helyre vittek el, többek között a helyi nyugdíjas otthonba is. Délután pedig Kékestetőre mentek a mobil-szavazódobozzal, tájékoztatott a bizottságvezető.

Nagy Éva már reggel leadta szavazatát, azt mondja, nemcsak joga, hanem kötelessége is van az állampolgároknak, amellyel élni kell.

- Azt szoktam mondani, hogy addig, amíg nem megy el valaki szavazni, addig ne is panaszkodjon. Most a távolabb élő menyemet hoztam el a zeneiskolai szavazókörbe, mert ők nem itt élnek, de kérték, hogy itt szavazzanak, mert tudták, hogy ezt a hétvégét Gyöngyösön töltik – árulta el a doktornő.

Csaba Ferenc és felesége, Csaba Ferencné sem hagyta ki még sosem a voksolást, azt mondják, azért jönnek el most is szavazni, hogy Magyarországnak és az embereknek is jobb, biztonságosabb élete legyen.

Gyöngyösön is folyamatosan érkeznek a szavazók Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ungár Ferencné szerint csak az unión belül van élet, ezért úgy gondolta, kötelessége szavazatával is ezt erősítenie. – Az országnak anyagi érdeke fűződik az unióhoz és bízom abban is, hogy egyszer tényleg európai országgá fogunk válni a joggyakorlatok tekintetében is.

Vidéken is rendben zajlott a szavazás. Markazon délig a részvételi arány a I. számú választókörben 24 százalékos volt. Szekrényes Tamásné, a számlálóbizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy a szavazás rendben zajlik, a legtöbben 9 és 11 óra között érkeztek. Addig 165 helyi lakos tett ikszet a papírra, az ott jogosult 682 szavazóból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában