Beruházás

2019.05.18. 11:30

Hamarosan megújul Tarnaszentmiklós több középülete

Komplex, régóta tervezett, a hivatal-óvoda-szociális konyha több épületét is érintő beruházás indul hamarosan a településen. A felújítási munkálatokat több mint 120 millió forintból valósítják meg.

Szabó Katalin

Kecskemét, 2011. október 26. Cserván Attila (b) és Vörös Balázs új mûanyag ablaktokot épít be a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában. Az európai uniós forrásból megvalósuló energetikai korszerûsítés keretében a megyei kórház fekvõbeteg-ellátását biztosító tízszintes panelépületének 1008 darab elavult nyílászáróját cserélik ki korszerû hõszigetelt ablakokra. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A helységet érintő közbeszerzések eredményéről a hétfői ülésén döntött a testület. Három pályázóból választotta ki azt a céget, amely lebonyolítja majd a 126 millió forint értékű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából megvalósuló, régóta várt felújítást a tarnaszentmiklósi hivatalban, konyhában, óvodában, valamint a Pélyi úti idősek napközi otthona és tornaszoba épületén – tájékoztatta a Heolt Buda Sándorné polgármester. – Ebből bruttó 100 millió forintot energetikai beruházásra, 26 milliót pedig az óvoda belső rekonstrukciójára használnak fel. Előreláthatólag május végén, június elején már elkezdődnek a munkálatok, amikor is az óvoda elköltözik a tavaly felújított napközi otthonba.

Kicserélik a nyílászárókat a tarnaszentmiklósi közintézmények épületeiben. Képünk illusztráció Fotó: Újvári Sándor, MTI-fotó

Mint arról korábban már beszámoltunk, az utóbbi étkezőhelyiségének elkorhadt hajópadlóját cserélték ki nemrég a kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása keretében. A község első embere a mostani feladatokról elmondta, gyakorlatilag a hivatal-óvoda-szociális konyha épületeiben kicserélik a nyílászárókat, elvégzik a fal szigetelését, valamint napelemmel látják el az ingatlant.

– Az óvodában akadálymentesítik az intézményt, a még nem hőszigetelt nyílászárókat kicserélik, elkészítik az álmennyezetet, foglalkoztató-, fejlesztőszobát, irodahelyiséget alakítanak ki, emellett a vizesblokkot újítják fel – részletezte. A község irányítója hozzátette, a nyári szünet idején az iskolásokon túl sok óvodás is otthon tölti a mindennapjait, így erre az időre ­15–20 gyermekkel számolnak a jelenlegi harminc helyett.

– A napközi egybenyitott két terme tökéletesen megfelel a pihenésre, valamint a játékos foglalkozásokra is – mondta Buda Sándorné. Kifejtette tovább, hogy a Pélyi úti idősek napközi otthonán (civilház) – ami egyben a ma tornaterem, valamikor pártház volt – teljesen lecserélik a nyílászárókat, akadálymentesítik az épületet, elvégzik a külső szigetelést, és szintén napelemet helyeznek rá.

Arról is szólt, hogy a rekonstrukciót – minimális belső munkálatokkal – a hivatal épületén kívül végzik majd el, tehát legfeljebb egy-két napig lesz zárva az intézmény. A konyha szintén nem üzemel pár napig – itt főleg a nyílászárókat cserélik ki –, így átmenetileg más konyháról oldják meg az étkeztetést. Továbbá a nagytakarítás miatt minden évben egy héten át szünetel a konyha.

A polgármester hangsúlyozta, reményeik szerint előreláthatólag az ősz folyamán adják át a felújított épületeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában