Programok

2019.05.14. 13:51

Születés Hete: számos programmal várják a családalapítókat Egerben

Idén is számos program várja a kismamákat a Születés Hetén. A vasárnap kezdődött eseménysorozat rengeteg színes, érdekes elemet tartalmaz, ilyen volt hétfőn Kántorné Bodnár Judit egri védőnő előadása az elsősegélynyújtásról s az újjáélesztésről.

M. H.

– A hirtelen bölcsőhalál gondolata is rémisztő. Ha baj történik, tudnunk kell a szükséges lépéseket, hogy kisbabánk életben maradjon – kezdte a szakember. Első lépésként megnézzük, lélegzik-e a pici, megsimogatjuk, szólunk hozzá. – A gyermeket egy kemény felületre helyezzük, biztosítjuk a szabad légutakat. Ellenőrizzük a légzést, ha nem érzékeljük, hozzá kell látni az újraélesztéshez – hangsúlyozta. Öt szájon és orron át történő befúvásos lélegeztetéssel kezdünk, majd szívmasszázst alkalmazunk. A kismamáknak elmagyarázta a további műveleteket, majd ők is gyakorolhattak. Fontos, hogy tudjuk, mikor kell gyorsan mentőt hívni – ismertette a mindenki számára fontos információkat a védőnő. A hét programokkal folytatódott.

A védőnők az elsősegélynyújtásra is oktatták a kismamákat Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szaktanácsadó beszél a születésről, meseterapeuta a mesékről, ezekkel a programokkal folytatódik a Születés Hete Egerben. Lesz még a mai napon anya-lánya hastánc és interaktív beszélgetés a szenvedélybetegség családi összefüggéseiről. Az eseményeket szervező Összhang Egyesület szerdán is várja az érdeklődőket eszmecserére, tornára, de a kicsiknek is készülnek népi játékkal, játékos mozgásfejlesztéssel, valamint gondolnak a leendő apukákra is.

Csütörtökön ötletmegosztó beszélgetés lesz a gyermekes szülőknek, a különösen fontos nyugodtabb éjszakákért. Maminbaba-foglalkozás, torna, filmvetítés várja a leendő és gyakorló szülőket.

Pénteken 17 órától könyvbemutatóra kerül sor, mely előtt Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, az egri Születés Hete fővédnöke szól a mese és a családi minőségi idő fontosságáról. A hagyományos kirándulás sem marad el, az Összhang csapata május 19-én közösen látogatja meg a Bábafát, és ezzel zárják szimbolikusan a mozgalmas hét eseményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában