Aláírásgyűjtés

2019.05.15. 14:28

Valamivel több, mint húszezer aláírás gyűlt össze

A gyűjtés befejeződött, ami alatt több mint száz alkalommal települtek ki az önkéntesek.

M. H.

– Április 6-án kezdtük el az aláírásgyűjtést, amely Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos bevándorlásmegállító akciójáról szólt. Arra kértük az embereket, támogassák ezt – mondta Oroján Sándor Heves megye 1. választókerületének kampányfőnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a gyűjtés befejeződött, ami alatt több mint száz alkalommal települtek ki az önkénteseik, valamint a segítők házról házra járva bekopogtak a választókerületi lakókhoz, így gyűjtve tovább az aláírásokat. A tájékoztatón felidézte, miről szól a program.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a brüsszeli bürokratáktól a migráció kezelésének kérdését helyezzék át a nemzetállamok hatáskörébe, tovább egyetlen ország se legyen kötelezhető arra, hogy akarata ellenére bevándorlókat fogadjon be. Továbbá Európa területére kizárólag érvényes dokumentummal lehessen belépni, illetve szeretnénk elérni, hogy Brüsszel szüntesse meg a migránskártyát – sorolta Oroján Sándor. Hozzátette, az aláírásgyűjtő ívet összesen 20 ezer 483 ember írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában