Zene Varázslat

2019.06.11. 20:18

A zene diákok százait varázsolta el Egerben

ZeneVarázslat címmel indított interaktív zenei kurzust – az önkormányzat támogatásával – Várnagy Andrea egri születésű zongoraművésznő. A több egri középiskolában megvalósult programsorozatról sajtótájékoztatón számoltak be kedden a városházán.

Sz. K.

Habis László polgármester kijelentette, a művésznővel a ZeneVarázslat programok révén alakult ki együttműködésük. A májusban indult eseménysorozat a közgyűlés által elfogadott javaslat alapján valósulhatott meg, eddig kilenc iskolában zajlott le a kurzus.

– Felmerült, hogy kínáljunk lehetőséget az alap- és középfokú intézményeinknek, hogy fogadjanak egy olyan interaktív előadást, amely az élet szépségeiről, értelméről, filozófiáról, irodalmi értékekről, s a zenéről szól. Arról, hogy a komolyzene a mindennapjaink része legyen – mondta.

Várnagy Andrea művésznő ismertette, Eger, mint Zenevarázslat város, a művészkörökben kezd fogalommá ­válni. – Soha nem tapasztaltam ilyen segítőkészséget, s befogadást, mint itt. A művészi életem egyik csúcspontja ez a tavaszi rendezvény – hangsúlyozta. Csontosné Mészáros Katalin. Az Egri Dobó István Gimnázium vezetője arról szólt, tőlük százötven tanuló vett részt az előadáson.

Milibákné Veres Erikától, az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskolájának vezetőjétől pedig megtudtuk, 240 tanulójuk volt jelen a programon. – A gyerekek olyan dologgal szembesültek, ami a mindennapjaiktól távol áll, s fantasztikusan reagáltak rá – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában