eger

2019.06.05. 15:20

EKE: újabb partner, Múzeumok Éjszakája és könyvhét

Újabb megállapodás, az ünnepi könyvhét és a múzeumok éjszakája programsorozatok – mindezekről szólt az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) júniusi sajtótájékoztatója.

M. H.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) egy közhasznú nonprofit szervezet, melynek célja a gazdaság és a tudomány élénkítése, fejlesztése érdekében az értékek termelésének, az innovációnak, a finanszírozási problémák megoldásának elősegítése.

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A szervezet 2018-ban több alkalommal tartott konferenciát az egyetemen. Elsőként tavasszal a közpénzügyi gondolkodásról, ősszel pedig mindennapi pénzügyeinkről szóltak az előadások. A tájékoztatón aláírt megállapodás alapján a GTTSZ és az EKE a továbbiakban még szorosabbra fűzik szakmai együttműködésüket, mely kiterjed a gazdaság és a tudomány élénkítésén, az értékek termelésén, az innovációk felhasználásán és a finanszírozási problémák megoldásán keresztül a tudomány segítségével a munkahelyteremtésre egyaránt.

A felsőoktatási intézmény a szövetség kérésére tanulmányokat és szakmai munkaanyagokat készít, a szövetség pedig további előadásokat szervez az egyetemen. Ezen túl szó esett az Ünnep Könyvhétről, mely június 13-tól 15-ig tart. Koncertekkel, könyvbemutatóval, kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

A tájékoztatón bemutatták a Tittel Pál Könyvtár és a Varázstorony Múzeumok Éjszakájának programjait. Egyebek mellett lesz kémiai bemutató, több előadás, diavetítés, s élőállat simogató is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában