ellátás

2019.06.11. 11:55

Hat új rendelő lesz az egri egészségügyi centrumban

Jó ütemben halad az új lajosvárosi egészségügyi központ építése, a tervek szerint novemberben befejeződnek a munkálatok – hangzott el a projektet ismertető helyszíni sajtótájékoztatón.

Süli K.

A Köztársaság téren épülő centrumban hat rendelő lesz, ahol modern, huszonegyedik századi körülmények között fogadják a betegeket.

Habis László polgármester elmondta, az egriek egészségének védelme a legfontosabb önkormányzati feladatok közé tartozik, az egész városban szeretnék fejleszteni az alapellátást. A jelen beruházás ennek keretében az egyik legfontosabb intézményi fejlesztés, két védőnői, két gyermekorvosi és két családorvosi körzet rendelői kapnak helyet az épületben, és huszonhárom parkolót is építenek.

Habis László polgármester fontosnak tartja az egriek egészségének védelmét
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Bátori István a körzet képviselője hozzátette, azok a rendelők lesznek az épületbe költöztetve, amelyek még az 1980-as évek elején épültek. A beruházás a Terület- és Településfejlsztési Operatív Program keretében valósul meg 330 millió forintból, melyhez az önkormányzat 44 millió forint önerőt is biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában