Ünnepség

2019.06.28. 18:08

Semmelweis Ignác születésének 201. évfordulóját ünnepelték Egerben és Gyöngyösön

Az évforduló alkalmával az intézmények dolgozóinak kiemelkedő munkáját ismerték el.

Sz. K.

A Semmelweis Ignác születésének 201. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen tizennyolc munkatársnak előléptetést és kitüntetést adott át a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, dr. Vácity József az intézmény refektóriumában pénteken. Előléptettek öt orvost és 13 munkatárs kapott Főigazgatói Dicséretet. A főigazgató közölte, a magyarországi egészségügyben kiemelkedően fontos július elseje, Semmelweis Ignác emlékünnepe.

Dr. Vácity József főigazgató előléptetéseket adott át Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

– Azért is nagyon fontos, mert éves periódusokban lehetőség van számadásra, visszatekintésre. A mai nap pedig azért lényeges, mert újra együtt van egy ünneplő közösség, s ez alkalomból három évre tekintek vissza, hiszen három évvel ezelőtt adatott meg az a lehetőség, hogy vezethetem a kórházat. Szép eredményeink vannak, s szeretném felhívni a munkatársak figyelmét ezekre, amelyeket közösen értünk el – fogalmazott dr. Vácity József. A megemlékezésen a hagyományoknak megfelelően Semmelweis munkásságáról ünnepi előadást tartott dr. Lovász Rita főorvos, a Neurológiai osztály új osztályvezetője.

Kiemelkedő munkájuk, példamutató magatartásuk elismeréseként az intézmény főigazgatója előléptetéseket adott át:

Alorvossá léptette elő: Dr. Sipos Dávidot, adjunktussá léptette elő: Dr. Tajti Balázst és Dr. Balázs Attilát. Főorvossá léptette elő: Dr. Szilágyi Attilát és Dr. Vadnay Ákost. Főigazgatói Dicséretben részesültek: Dr. Petrovai Zoltán, Dr. Róth Péter, Csatóné Olasz Erika, Fejes Pálné, Gábor Péter Ernőné, Kriston Lászlóné, Koval Natália, Kovácsné Varró Gréta, Orosz Hajnalka, Pap Anna, Somorjai Anikó, Dr. Prokaj Rudolf, Havelant Gábor.

A Semmelweis-napon Hiesz György független polgármester ünnepségen adta át a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést dr. Lövey Gábornak, a Bugát Pál Kórház urológus főorvosának és dr. Szeleczki István háziorvosnak.

Semmelweis napi kitüntetések átadása a Mátra Művelődési központban Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Köszöntőjében Weisz Péter, a kórház főigazgatója kiemelte: nagyszerű közösséget alkot a kórház csapata, tehetséges orvosaik, jó ápolóik vannak, múltja és jelene mellett az intézménynek jövője is van. A főigazgató szerint hamarosan megújul a kórház pszichiátriai központja és az ultrahangparkja is.

Átadták a kórház Wiltner-díját, melyet a Focival a gyó­gyulásét jótékonysági focigála szervezői és támogatói kaptak, akik az elmúlt öt évben adománnyal segítették a gyermekosztályt. Az ünnepségen búcsúztak a nyugdíjba vonuló dr. Juhász Mária főorvostól, és több dolgozó igazgatói dicséretben részesült. Bejelentették, dr. Lukács-Tóth Gyula főorvos hétfőn veheti át a Batthyány-Strattmann László-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában