időjárás

2019.06.23. 19:40

Videókon és fotókon, ahogy a hatalmas árvíz elöntötte Heves megyét

Több helyen is hatalmas károkat okozott megyénkben a vasárnapi heves esőzés. Olvasóink beküldött fotóiból, videóiból válogattunk.

HEOL

Mint arról korábban már beszámoltunk, vasárnap Heves megyét is hatalmas vihar érte el. Hevesi Katalin megyei katasztrófavédelmi sajtóügyeletestől megtudtuk, hogy a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék főleg Egerben, Bükkszéken, Sirokban és Egerszóláton okozott nagy károkat. A " target="_blank" rel="noopener nofollow">BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Heves megye tizenhét települését érintette a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső. A felhőszakadás sok munkát ad a megye tűzoltóinak, több helyen szivattyúznak, hogy eltávolítsák a vizet. A kora esti órákig közel száz segítségkérő bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba, a kárfelszámolás folyamatos.

Olvasóink az egész nap rengeteg fotót és videót küldtek be szerkesztőségünkhöz az árvízről, ezekből készítettünk egy összeállítást.

Novajt is elárasztotta az árvíz:

Az árvíz elérte a bátori Aranyosi-patakot is:

A Szépasszonyvölgyben található Tulipánkert utcában is pusztított a villámárvíz:

Bükkszék, Dózsa út:

Sirokban is hatalmas vihar pusztított:

Beküldött fotók: Szomszéd Eszter

Andornaktálya is bőven kapott az esőből:

Beküldött fotók: Apostolné Sólyom Vivien

Kisfüzes is úszott az árvízben:

Beküldött fotók: Laszlo Éva Csabi

Az egri vihar kialakulásáról és terjedéséről, majd a későbbi felhőszakadásról az idokep.hu is közölt egy látványos felvételt. Mint írják, a legnagyobb mennyiséget ezúttal az Északi-középhegység nyerte meg csapadék szempontjából, a kihelyezett automaták Fedémesen 78, Ostoroson 45, Egerben 43 milliméter esőt regisztráltak.

A következő videót pedig az egri Békatutaj hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában