Képesítés

2019.07.09. 11:23

Tizenkilenc női fogvatartott tett sikeres záróvizsgát Egerben

Évente átlagosan 2500-an szereznek valamilyen iskolai végzettséget, szakképzettséget a rácsok mögött. 

Sz. K.

Intézménytakarító képesítést szerveztek a fogvatartottaknak a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – olvasható az intézet oldalán. A 2020 nyaráig tartó, 4,2 milliárd forint európai uniós támogatásból megvalósuló – Fogvatartottak reintegrációja című – projektet a ­Belügyminisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága indította el.

Cél, hogy mielőbb visszataláljanak a munka világába Fotó: HMBVI

Az intézetben húsz női fogvatartott kezdte meg februárban a képzést, s május 10-én 19-en tettek sikeres záróvizsgát, s vehették át a bizonyítványt. Ez az oklevél egyenértékű a civil életben szerzett ­hasonló OKJ-s bizonyítvánnyal, nem szerepel benne, hogy a ­tanuló szabadságvesztés büntetése alatt szerezte meg.

Cél, az elítéltek és a fogvatartottak társadalmi, valamint munkaerőpiaci reintegrációjának erősítése, s ezáltal a bűnismétlési kockázat csökkentése. Minden büntetés-végrehajtási intézetben zajlik általános és középiskolai oktatás, vagy szakmaképzés, így évente átlagosan 2500-an szereznek valamilyen iskolai végzettséget, szakképzettséget a rácsok mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában