Parkolás

2019.07.31. 11:15

Újra fizetni kell a parkolásért Szilvásváradon

A településen összesen hét parkolóautomata áll majd üzembe.

M. H.

Díjköteles lesz a parkolás augusztus 1-jétől Szilvásváradon. Szaniszló László polgármester lapunk érdeklődésére kifejtette, miért döntöttek így. – A településen mindig létezett a közterületi parkolás. Amikor elindult a kiemelt kormányzati lovasberuházás, akkor a mostoha parkolási körülmények miatt 2014-től felfüggesztettük a díjköteles parkolást – mondta.

Szavai szerint a tervek szerint augusztus 1-től újra díjkötelessé válik a parkolás az Akácfa, az Akácos utcán, a Lipicai Lovas Központnál a nagy parkolóban, az Egri úton, a Park utcán az egészségháznál az óvodánál, a községházánál és a szociális központnál.

A parkolás díjának megfizetéséhez hét automatát használhatnak az autósok. Hozzátette, a település központjában egy óra várakozás díjmentes lesz. Kiemelte, a helyiek gépjárműveikkel ingyenesen parkolhatnak engedéllyel.

– A parkolási rendszer bevezetésével rengeteg helyre Megállni tilos! táblákat helyezünk ki. Amennyiben a korlátozó tábla alatt szerepel kiegészítő tábla, akkor meg lehet állni az adott szakaszon. Így például a Dózsa György utcában kizárólag a helyi lakosok parkolhatnak – fűzte hozzá.

Szaniszló László tájékoztatása szerint a jövőben tovább bővül a fizető parkolóhelyek száma: az Egri út bal oldalán új vízelvezető rendszer épül az árok helyén az egyenesben, majd ezt burkolva megállóhelyeket alakítanak ki. Szintén ezen a területen járda épül az Akácostól az út bal oldalán a Gasthaus fogadó előtti területig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában