nyugdíjban

2019.08.15. 15:01

Kollégái, barátai köszöntötték Váraszó lelkét

Meglepetéspartit tartottak az óvoda udvarán Panyi Antalné Évike nyugdíjba vonulásának megünneplésére.

B. K.

Tisztelői, barátai köszönték meg a munkáját

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Véletlenül csöppentünk egy bensőséges kis délelőtti ünneplésbe a községben augusztus elsején. Az óvoda melletti udvaron tíz óra felé kezdtek szállingózni a helyi emberek, akik egy meglepetéspartit szerveztek az önkormányzati hivatalsegédnek, Panyi Antalné Évikének abból az alkalomból, hogy ezen a napon kezdte meg hivatalosan a nyugdíjas életét.

Az asztalokon egyre-másra szaporodtak a házi sütemények, szörpök, üdítők. Évike is élénken érdeklődött, milyen ünnepre készülődnek, amikor is bejelentették, hogy az ő tiszteletére érkeztek. Szerették volna megköszönni minden váraszói nevében azt a negyven évet, amelyet a közösség szolgálatában töltött. Hivatalosan már az idei falunapon átvehette a Váraszó Községért kitüntető címet a közösségi élet terén kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájáért, azonban baráti körben ezen a napon kívántak jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket az ünnepeltnek. A váraszói születésű kitüntetett 1992 óta dolgozik az önkormányzatnál, s idén négy évtizede, hogy dolgozni kezdett a faluban.

Tisztelői, barátai köszönték meg a munkáját Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Dolgozott hivatalsegédként, részt vett a szociális ebéd kihordásában, takarította az intézményeket, postázta a hivatali küldeményeket, hangosbemondón tájékoztatta a helyieket a fontos dolgokról, a közmeghallgatás időpontjáról, a soron következő vásárokról s a falugyűlésről.

A negyven év alatt segített mindenkinek, akinek csak tudott, most pedig egy csendesebb időszakra készül, amit szeretne a családjával, az unokájával tölteni. Évike azt is elmondta, nagyon szeret Vára­szón élni, hiszen, bár kicsi a község, de összetartó a falu, az emberek érzékenyek egymás problémáira, akár munkával kapcsolatos összefogásról, akár adománygyűjtésről van szó. Biztos abban, hogy ezután sem fog unatkozni, hiszen a kertet művelni kell, a családot segíteni mindennel, amivel lehet.

Természetesen ezután is bármilyen gondjukkal megkereshetik az itt élők, hiszen a több évtizedes hivatali munka arra is feljogosítja, hogy az önkormányzat vezetésének tolmácsolja a településen élők gondjait, kéréseit. Igazán nagy tisztelet övezi, így hallgatnak a szavára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában