Szihalom

2019.08.01. 09:21

Öt kategóriában és díjugratásban mérték össze tudásukat a lovasok

Megyénkben először bonyolítottak le ilyen rendezvényt.

S. S.

Szép időben versenyeztek a lovasok Fotó: beküldött

A Magyar-Tár-Ház Interaktív Élményközpont adott helyett vasárnap a Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség (MLSZSZ) régiós versenyfordulójának. Megyénkben először bonyolítottak le ilyen rendezvényt – tudtuk meg Márkus János Andrástól, a házigazda létesítmény igazgatójától. A megmérettetést a mezőkövesdi Varga Lovasiskola szervezte az országos szövetség segítségével. A versenyfordulót Sipos János, a Heves Megyei Lovassport Szövetség elnöke, a verseny fővédnöke nyitotta meg.

Szép időben versenyeztek a lovasok Fotó: beküldött

A Tár-Ház igazgatója mellett köszöntötte a résztvevőket Vaskó Attila, a ML,SZSZ elnöke, Lakatos Miklós a verseny bírája, Varga Lajos versenyigazgató és Szihalom polgármestere, Bóta József Sándor.

Öt kategóriában indultak a lovasok különböző korosztályokban és nehézségi fokozatokban ügyességi, valamint terepversenyszámokban, illetve díjugratásban. A hétvégi barátságtalan időjárás ellenére itt verőfényes napsütésben zajlott a megmérettetés. A szervezők arról is megállapodtak, hogy a következő években ismét megrendezik a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában