Poroszló, Tiszafüred

2019.09.17. 16:46

A Tisza-tó aktív turisztikai központtá válik Magyarországon

Az utolsó hídelem a helyére került.

S. S.

Fotó: Daniel Beran

A Tisza-tavi kerékpárút Tisza-hídjának egyik utolsó nagy elemét emelte be kedden a kivitelező a végleges helyére. A látványos munkafolyamat helyszínén Révész Máriusz kormánybiztos azt mondta, hogy több, folyamatban lévő fejlesztésnek köszönhetően a Tisza-tó aktív turisztikai központtá válik Magyarországon. A kerékpárút építése 2020. május 31-én fejeződik be hivatalosan. Így a következő év kerékpáros turisztikai szezonjának nagy részében a kerekezők már birtokba vehetik azt.

– Ennél látványosabb bicikliút építés az elmúlt két évben nem volt, s a következő kettőben nem lesz Magyarországon. A híd, mint látják, gyönyörű és látványos, mint ahogyan látványos a hídelem beemelése is. Ez egy olyan szakasza az építésnek, amit érdemes megmutatni Magyarországnak – fogalmazott Révész Máriusz, aki kijelentette: robbanásszerű fejlődésnek indul a Tisza-tó és annak felső vidéke.

Bornemisza János, Poroszló polgármestere szerint a két település elemi érdeke volt, hogy a kerékpározás szempontjából veszélyes útszakasz megszűnjön. Külön öröm, hogy a 4,3 milliárdos beruházás két települést összeköt. Falujuk számára ennek a beruházásnak óriási jelentősége van.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap szerdai lapszámában!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában