Megújult a fogászat, az ételkiszolgáló

2019.09.23. 16:59

Modern technikával felszerelt közösségi teret adtak át az egri keriben

Olyan miliőt teremtenének meg az intézményekben tanuló fiataloknak, amely miatt örömmel járnak az iskolába.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Multifunkcionális közösségi teret, a tálalókonyha felújított ételkiszolgálóját és a megújult iskolafogászati rendelőt adták át az Egri Szakképzési Centrum (SZC) projektzáró eseményén hétfőn az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézményében.

Fábri Eufrozina, az Egri SZC kancellárja kijelentette, az Egri SZC az elmúlt időszakban kétmilliárd forint értékben fejlesztett a nyolc tagintézmény mindegyikében. A beruházásokkal olyan miliőt teremtenének meg az intézményekben tanuló fiataloknak, amely miatt örömmel járnak az iskolába. További cél egy modern infrastrukturális környezet, s bíznak abban, hogy a jövőben több fiatal választja a szakintézményüket. Az egy évvel ezelőtt indult Heves megye új HÍD-ja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen című projekt egyik mérföldkövéhez érkeztek, ennek részeként átadhatnak egy közösségi teret, mely 140 személy befogadására alkalmas, modern technikával felszerelt.

Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója, Nyeste Gábor projektemenedzser, Fábri Eufrozina, az Egri SZC kancellárja és Habis László polgármester Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Fábri Eufrozina hozzátette, a beruházást közel száz millió forintból valósították meg. Megújult továbbá a folyosó arculata, a nyílászárók, s új színpadi teret hoztak létre.

Habis László polgármester elmondta, több lábon áll az együttműködés, amely az Egri SZC és az önkormányzat között alakult ki az elmúlt években. Meghatározó jelentőségű a munkaerőpiaci együttműködés, s a foglalkoztatási paktum.

– Az önkormányzat fontos szerepet kap a városi gyermek és diákétkeztetésben, napi háromezer adag ételt biztosítunk. Ehhez kapcsolódóan az ételkiosztási rendszert újította meg az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI). Ugyancsak az önkormányzat feladatkörébe tartozik az egészségügyi alapellátás is, melynek fontos része az iskolafogászati tevékenység. Ebben az intézményben nyolc millió forintból újult meg az iskolafogászati rendelő, ebből több mint ötmillió forintért fogászati kezelőegységet és a kompresszort vettek – fogalmazott.

Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója hangsúlyozta, törekedni kell az egri iskolaváros jellegének megőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában