fejlődés

2019.10.24. 17:30

Az egyesületek, civil szervezetek felélénkítik az életet Mezőtárkányban

A település életében fontos szerepet töltenek be a civil szervezetek, egyesületek. A polgárőrök 28 taggal segítik a közbiztonság fenntartását, a több évtizedes kihagyás után újjáalakult sportegyesület pedig a labdarúgócsapata révén szép eredményekkel szerez örömet a falubeli sportrajongóknak.

Sike Sándor

A polgármester, Tóthné Szabó Anita és Németh Gábor a bajnoki címet ünneplik Fotó: Váradi R.

A sportegyesület elnöke, Németh Géza szerint a fociélet újjáindításához az első lépést egy 2013-ban megvalósított pályázat jelentette. A Tóthné Szabó Anita vezette önkormányzat öltöző építésére pályázott sikerrel. A helyhatóság hosszútávú használatra átadta a létesítményt az egyesületnek, s ezt sikerült megfejelni egy újabb elnyert támogatással. A tizenötmillió forintos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jóvoltából megvalósult fejlesztés eredményeként megtörtént a teljes pályatest cseréje, új futballkapukat állítottak fel, labdafogó hálókat helyeztek ki.

Utakat nyitottak az újrakezdéshez

Az elnök szerint, aki az elfoglaltságai miatt lemondó Nyeste Sándortól vette át az egyesület vezetését 2015-ben, a beruházások megnyitották az utat, hogy ismét legyen focicsapata a falunak. A 2015–2016-os bajnokságban el is indultak a megyei IV. osztályban. A frissen alakult gárdát először Bíró Gábor készítette fel a megmérettetésre, majd fél év elteltével az azóta is edzői szerepkörben dolgozó Ajtai Sándor vette át a focisták felkészítését. A következő idényben már a harmadosztályban játszottak, ahol mindjárt bronzérmesek lettek. Rá egy évre pedig meg is nyerték a megyei bajnokságot a III. osztályban – tudtuk meg.

A polgármester, Tóthné Szabó Anita és Németh Gábor a bajnoki címet ünneplik Fotó: Váradi R.

A világítást is a támogatóiknak köszönhetik

– A 2016-os első jótékonysági sportbál bevételéből, valamint Besenyőtelek önkormányzatának és a Németh Út Kft. jelentős támogatásának köszönhetően pályavilágítás épült. Ez igen nagy segítség, mert az edzéseinket villanyfény mellett is tarthatjuk. Különösen a téli időszakban fontos ez, amikor korán sötétedik – tette hozzá az elnök.

Az egyesület fő támogatója a helyi önkormányzat – tudtuk meg. A helyhatóság gondoskodik arról is, hogy az idegenbeli mérkőzésekre utaztassák a labdarúgócsapatot az önkormányzati busszal. Természetesen más támogatók (cégek, vállalkozók, magánszemélyek) is rendszeresen segítik a klubot. – Kapunk focilabdát, mezeket, melegítőgarnitúrát, illetve Pásztor István alpolgármester úr is gyakorta főz a futballistáknak – mondta.

Kiváló a kapcsolatuk a szurkolókkal

Németh Géza örömmel újságolta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt pályázata jóvoltából egy defibrillátort is sikerült beszerezni. Ennek ötvenezer forintos önrészét a sportegyesület elnöke tiszteletdíjának felajánlásával vállalta.

– A pálya minősége, a játékosok hozzáállása, a felszerelés minősége jónak mondható, a szurkolók jelenlétére sem lehet panasz, és remek a kapcsolatunk a drukkerekkel. A tavalyi szezon előtt a pályát kiszélesítették. Terveink között szerepel, hogy megfelelő pályázati lehetőséggel beépítsük az öltöző tetőterét, és locsolóberendezés beszerzése, lelátó építése, illetve műfüves pálya kialakítása is a jövő feladata – tette hozzá az elnök.

Biztonságérzetet nyújtanak

A Mezőtárkányi Polgárőr Egyesület az Alapszabályában rögzítettek szerint azért tevékenykedik, hogy a közterületi bűnelkövetés mérséklődjön, visszaszoruljon – tudtuk meg Nagy Géza elnöktől. Ügyelnek természetesen a személy és vagyonbiztonságra, a gyermekek és ifjúság védelmére. Tevékenységükkel arra törekszenek, hogy a lakosság biztonságérzetét is erősítsék, javítsák. A szervezet közel harminc tagja az ellátandó feladatait társadalmi munkában végzi. Éves átlagban kétezer órányi szolgálatot teljesítenek. Ebbe természetesen beletartoznak a járőrözések éppen úgy, mint a különféle rendezvények biztosítása is. Nagy Géza fontosnak tartja, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatot ápoljanak a hatóságokkal, illetve a környékbeli szervezetekkel. Munkájukat pedig egy szolgálati autó, egy Suzuki Vitara is segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában