fejlesztés

2019.10.02. 11:53

Kiépült a kamerarendszer az egri Szalában

Sajtótájékoztatón számoltak be a Szala városrészben történt közterületi kamerarendszer bővítéséről, melyben nagy szerepet játszott a Szaláért Tevők Csoportja (SZATECS).

M. H.

– Fontos, hogy az itt élők összefognak közösségük fejlődése érdekében – mondta Habis László polgármester, aki úgy fogalmazott, az egyik kulcskérdés a biztonságérzet növelése.

– Ennek alapján egy szisztematikus munka indult el, így tíz új kamerát helyeztünk üzembe, egy pedig még folyamatban van, ezt az Árnyékszala és Verőszala utcák találkozásánál helyezzük majd el – jelentette be.

A részletekről elmondta, éjjellátó kamerákról van szó, melyek alkalmasak a személyazonosításra is. Dr. Hadnagy József, az Eszterházy Károly Egyetem tanszékvezető főiskolai docense a SZATECS képviseletében elmondta, másfél évvel ezelőtt kezdődött el egy költségfejlesztő folyamat.

– Ezek a gyors változások minden egyes résztvevő segítségével történtek meg, és ez példaértékű. Az utak fejlesztése, s a kamerarendszer mind ezt mutatják – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában