szőlő és bor

2019.11.14. 19:10

A mátrai borász emlékét őrzi a borverseny

A fiatalon elhunyt nagyrédei borász nevét viseli az első Mátrai borvidék újbor versenye.

H. É.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az eseménynek csütörtökön a Bori Mami Konferenciaterme adott otthont. A bírálóbizottságok tagjait és a meghívott vendégeket Csernyik Isván nagyrédei hegybíró köszöntötte. Elmondta, a versengés régi ötlet volt, ám most a borász kollégákkal elhatározták, hogy Bárdos Tamás emlékét megőrizve róla nevezik el és évente tartják.

Az eseményen a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke, Kovács Zita bevezetőül azt tudatta, hogy erre a nemes vetélkedésre hetvenhét minta érkezett be a szervezőkhöz, összesen huszonhárom termelőtől. Ennek megfelelően ötven fehérbort, tizenkilenc rosét és nyolc vörösbort kóstoltak és pontoztak a bírálóbizottságban helyet foglaló szakemberek. A legmagasabb pontszámokat elért nedűket ezt követően a csúcsbizottság két tagja, Bárdos Tamás édesapja, Bárdos Benjamin és Hiesz György, a mátraaljai város polgármestere bírálta.

A szakmai elbírálás eredménye szerint a Bárdos Tamás emlékére első alkalommal rendezett versenyen végül tizennyolc bor érdemelt aranyérmet, emellett különdíjat is odaítéltek, amely ebben az évben egy vándorserleg lett. Ezt az elismerést Maróti Attila olaszrizlingje nyerte el.

Az eredményeket, valamint okleveleket a november 30-ai nagyrédei Borbálon hirdetik ki, illetve adják át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában