megyei közgyűlés

2019.11.29. 17:42

A megyei ár- és belvízvédelmi helyzetről is tájékozódott a közgyűlés

Tizennyolc napirendi pontot tárgyalt a Heves Megyei Közgyűlés a pénteki ülésnapján.

G. Zs.

Fotó: Huszar Mark

A napirend előtt dr. Juhász Attila Simon, a testület elnöke bejelentette Dudás Róbert (DK-Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa) lemondását november 17.-i hatállyal, mivel a politikus november 18-tól országgyűlési képviselő.

A hagyományokhoz híven Czinege Lászlót, r. dandártábornokot, megyei rendőrfőkapitányt lehetett kérdezni, Tuza Gábor (Fidesz-KDNP) a rengeteg balesetet helyezte középpontba, Czinege László azonban elmondta, október az elmúlt 10 év legfeketébb hónapja, de Heves megyében nincs ok a szégyenkezésre, hiszen 2010 óta 36,7 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma.

A Mátrai Erőmű is szóba került. Hegedűs János József (DK-Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa) környezetszennyezésről beszélt, melyben rendőrségi eljárás indult. A közgyűlés elnöke hangsúlyozta, folyamatosan kapcsolatban áll a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és pontos tájékoztatást kapott az ügyről.

A felszólások után áttértek a napirendi pontokra, a közgyűlés tagjai egyebek közt a megyét érintő ár-és belvízvédelmi valamint a munkaerő-piaci helyzetről szóló tájékoztatót is elfogadták.

A grémium tagjai több rendeletmódosítását is megszavaztak köztük a 2019-es költségvetésről. Voksoltak a 2018 végén leselejtezett infokommunikációs eszközöket Novaj Községi Önkormányzata kapja. Az említett eszközöket közösségi célokra fogják használni a település kulturális intézményeiben. G. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában