fejlesztés

2019.11.07. 13:39

Brémából hoz gyártósorokat a Bosch Egerbe

A Bosch Automotive Steering a piac visszaesése miatt azzal számol, hogy a kormányrendszerek piaca hosszú távon a jelenlegi alacsony szintre áll be.

T. B.

Ezenkívül jelentősen nőtt a verseny- és árnyomás, ami további komoly forgalomcsökkenést eredményezett az ágazatban. Ezért a gyártás Franciaországban és Egerben folyik majd, előbbi telephelyen azonban az átszervezés miatt megszűnik ötven munkahely a fejlesztési és beszerzési területen. A fejlesztés Brémában folyik majd, harminc szakemberrel.

Úgy tudjuk, a gyártósorok áttelepítésével a létszámbővítés nem lesz automatikus Egerben, ez függ majd az adott termékek akkori rendelési mennyiségétől és a gyártósorok kihasználtságától. Ezeket ma nem lehet előre látni, de elképzelhető, hogy lesz szükség létszámbővítésre.

A cég Brémában már tavaly is átszervezést fontolgatott, a tervezett akvizíció – ezzel a befektetés – azonban elmaradt. Ott csak elektromosan állítható kormányoszlopokat gyártottak volna, így a manuálisan állítható kormányoszlopok gyártása Magyarországra került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában