fejlesztés

2019.11.25. 17:41

Fákat kell kivágni az Andornaktálya és Nagytálya között épülő kerékpárút mentén

Több mint harminc fát kell kivágni a kerékpárút nyomvonala mentén – tájékoztatta lapunkat Barczi Zsolt, Andornaktálya polgármester.

M. H.

Forrás: Shutterstock

Szavai szerint a Magya Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága határozta meg, mely fákat, bozótok, cserjéket szükséges eltávolítani, a munka az ő felügyeletük mellett zajlik majd.

– A megjelölt fákon túl más növénykehez nem nyúlunk – hangsúlyozta. A településvezető hozzátette, Nagytálya polgármesterével egyeztetve próbálnak megoldást, pályázati forrást találni a kivágott fák pótlására. Ahogy azt korábban már elmondta, a Nagytályán és Andornaktályán megvalósuló közlekedésfejlesztési projekt keretében egy teljesen új kerékpárutat építenek meg a két település területén valamint a községeket összekötő út mentén.

– Ennek eredményeként Nagytálya és Andornaktálya közvetlen kerékpáros összeköttetésbe kerül a megyeszékhellyel, valamint Maklárral is. A fejlesztéshez az Európai Unió és Magyarország kormánya 180 millió forint vissza nem térítendő támogatással járultak hozzá – részletezte Barczi Zsolt.

Úgy fogalmazott, a közlekedésfejlesztés eredményeként nem csupán 6,3 kilométer útszakasz fog megépülni, hanem a kerékpáros közlekedés is biztonságosabbá válik, mint eddig volt. A kivitelezés már elkezdődött várhatóan jövő nyárra készülhet el, így a lakosság a tervek szerint ekkor veheti birtokba az új és biztonságos kerékpárutat.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában