sajtótájékoztató

2019.11.14. 16:45

Több száz millió forinttal tartozik az egri önkormányzat

Mirkóczki Ádám polgármester csütörtökön útjára indította az Egerinfó néven futó sajtótájékoztató sorozatát, melyet tervei szerint hetente kíván megtartani.

M. H.

A polgármester célja, az egriek tájékoztatása. Az első ilyen eseményen elmondta, sok feladata van az átadás-átvétel után.

– Az előttünk álló projektek tekintetében közel 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre, ám a kivitelezéshez még hiányzik hét milliárd forint – mondta.

Mirkóczki Ádám szerint ha a hiányzó hétmilliárd forint állami támogatás formájában nem érkezik meg, akkor néhány tervet el kell engedni. Közölte, negatívumokról kénytelen beszámolni, amire az átvilágítás során derült fény, rengeteg kifizetetlen tétel sorakozik.

– Ez az évekkel ezelőtt megvalósult beruházásokat is érinti. Ilyen a kerékpárút, ahol két cégnek tartozik az önkormányzat közel kilencven millió forinttal – mondta. Szavai szerint meglepetésként érte, hogy az Eger Termál Kft. évek óta nem fizet a Heves Megyei Vízmű Zrt.-nek. Kifejtette, a két vállalat között nincs szerződés. Mivel az Eger Termál Kft. önkormányzati tulajdonú, így Mirkóczki Ádám megfogalmazása szerint hosszú egyeztetések elébe néznek.

– Ha az elmúlt öt évet nézem, a legkisebb érték 120 millió forint – tette hozzá. A polgármester kitért a helyi közlekedésre is. Mint tudatta, teljesített szolgáltatásért 215 milliót még nem fizettek ki.

Az egri vár gondjairól is szólt.

– Itt is egy nagy beruházásról beszélhetünk. Azzal szembesültünk, hogy ez nem lesz kész időben. A már sokszor módosított határidő jelenleg 2021. június 30., csakhogy a közbeszerzés még el sem kezdődött. Ez azt jelenti, hogy kezdeményeznem kell az újbóli határidő-módosítást – jelezte.

Hozzátette, jó hírekkel is szolgálhat, december 6-án kinyit a jégpálya. Olcsóbb lesz, illetve modernebb, korszerűbb körülmények várják az érdeklődőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában