egészségünk

2019.11.08. 16:13

Sokakat vonzott a lakossági szűrés Egerben

Depresszió teszt, diétás tanácsadás és gyógytorna-bemutató is volt.

Sz. K.

Fotó: Daniel Beran

Ingyenes vérnyomás-, testzsír-, és testtömegindexmérés mellett vércukor- és koleszterinszintet is vizsgáltak pénteken a Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézetében, mindezt a tizedik alkalommal megrendezett Nyílt nap keretében vehették igénybe a megjelentek – tájékoztatta a Hírlapot dr. Harcsa Eleonóra, a Rendelőintézet igazgatója.

Ezeken az alkalmakon új betegeket is kiszűrnek Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Számos szűrésen vehettek részt az intézménybe érkezők, ilyen volt például a prosztata szűrés a férfiak számára. Nagyon sok érdeklődő jelent meg ezen a napon, az elmúlt évek tapasztalata pedig azt mutatja, hogy ezeken az alkalmakon új pácienseket is kiszűrnek, főleg magasvérnyomásos- és cukorbetegeket – fogalmazott, hozzátéve, mindemellett gyógytorna-bemutató, diétás tanácsadás, illetve depresszió teszt is várta az érdeklődőket.

– Mindez azért jó, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindenki törődjön többet az egészségével, hiszen bárkit érhet meglepetés. Ilyen baráti környezetben pedig adott esetben hamarabb jutunk diagnózishoz – tájékoztatott dr. Harcsa Eleonóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában