testi-lelki gyógyulás

2019.11.15. 19:34

Sószobát kapott az egri Epreskert úti óvoda

Sószobával gazdagodott az egri Epreskert úti óvoda. Az átadóra péntek délután került sor.

Molnár Helga

Fotó: Nemes Robert

Az egri Epreskert úti óvoda nagy álma teljesülhetett, ugyanis a Rotary Club Eger sikeres adománygyűjtő kacsaúsztatást rendezett augusztus ­20-án. A nemes célért tartott eseménynek a Gárdonyi tér adott otthont. Mind a kétezer sorszámozott sárga játék vízre szállt az Árva köznél, a célba a Végvári Vitézek terén csordogáltak be.

A gyermekek már birtokba vehetik a sószobát Fotó: Nemes Róbert

Az első negyvenegy gumikacsa gazdája különféle ajándékokban részesült, amiket támogatók ajánlottak fel. – A rendezvény sikeres volt, az Epreskert úti óvoda jól felszerelt, két és fél millió forint értékű sószobával gazdagodott, az összeg az akkori adománygyűjtéssel vált teljessé – mondta Gyetvai Zsolt, az egri Rotary Club elnöke.

Hozzátette, azért a sószobára esett a választásuk, mert rohamosan terjednek a légúti, asztmás, légzőszervi betegségek, egy ilyen helyiséggel pedig tehetnek ellene. Bocsiné Percze Andrea óvodavezető az átadón arról szólt, gyermekjógát és relaxációt szeretnének tartani azért, hogy a test gyógyítását összekössék a lelki gyógyulással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában