Évértékelő Sajtótájékoztató

2019.12.10. 13:21

Az egri rektor szerint hosszú, nehéz, de eredményes éve volt az egyetemnek

Lezajlott az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) év végi sajtótájékoztatója kedden a Leányka úti bisztróban. Dr. Liptai Kálmán rektor évértékelőjében kifejtette, hosszú, nehéz esztendőt tudnak a hátuk mögött.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Pozitívumként kiemelte, idén is nőtt hallgatói létszámuk nyolc százalékkal. Nagy feladatként az egyetem akkreditációjának megújítását nevezte meg, mely reményei szerint januárban megtörténik. Elmondta, december elsejétől az EKE-től az Oktatási Hivatalhoz (OH) kerültek a tankönyvellátással kapcsolatos feladatok egy kormányrendelet szerint.

– Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2016. de­cember 31-én megszűnt, jogutódja az állami tankönyvfejlesztési és kiadási feladatok tekintetében az Eszterházy Károly Egyetem. Ez került most át az OH-hoz – tette hozzá. Szavai szerint nemzeti közoktatási portált fejlesztettek, digitális tankönyvek előállításában vettek részt, illetve megemlítette, a Komplex Alapprogram továbbra is kiemelt projekt.

Lényeges elemként szólt arról, hogy január 1-től elindul az informatikai kar. Bíró Balázs, a leköszönő Hallgatói Önkormányzat elnöke a programokról beszélt. Szólt a sikeres gólyatáborról, bálról, az Eszterházy Csillaga tehetségkutatóról, s arról, hogy 2020 februárjától 40 százalékkal emelkednek a hallgatói juttatások.

Fenyves Balázs sportreferens a kiemelkedő sporteredményeket sorolta. A tájékoztatón elhangzott, immár 16. alkalommal szervezik meg a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot, melyre tavaly 104 hallgató adott be pályamunkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában