városvezetés

2019.12.11. 19:16

Egerinfó: mentesség az adó fizetése alól

G. Zs.

Jövő év január 1-jétől eltörlik az építményadót az ­egriek egy részénél, nem kell fizetniük a nyugdíjasoknak, a nagycsaládosoknak és a megváltozott munkaképességű helybelieknek. Egyebek közt erről­ is beszélt Mirkóczki Ádám polgármester a negyedik alkalommal megrendezett Egerinfón tegnap a városházán.

Folytatta azt a témát is, mire jutottak az előző városvezetés tevékenységének átvilágításával. Elmondta, a Dobó István Vármúzeum a vár fejlesztésének első ütemében, azaz 2015 nyarán 50 millió forint értékű hang- és fénytechnikát szerzett be pályázat jóvoltából, melyet 2015 és 2017 között azonban egy magáncég hasznosított. Így a várnak fizetnie kellett, ha használni akarta ezt. Eközben az adott időszakban nem volt szerződése sem az önkormányzatnak, sem a vármúzeumnak az adott magáncéggel. Az ügyben az önkormányzat belső vizsgálat indított, így részleteket későbbre ígért.

Mirkóczki Ádám ­elmondta azt is, információi szerint ­jövő héten nyit a érsekkerti jégpálya. Ezzel kapcsolatban is találtak múltbeli szabálytalanságokat a polgármester szerint.

Az Egerinfón elmondta: 2014 októberében az EVAT Zrt. a tulajdonában álló mobil jégpályát nettó 11 millió forintért eladta egy ­egri cégnek. Majd a cég két évvel később a ­polgármesteri hivatallal szerződött jégpálya üzemeltetésre 15 hónapon át 28 millió forint ellenértékért. Mirkóczi szerint egyelőre még nem tisztázott, hogy ugyanarról a jégpályáról van-e szó.

A polgármester beszámolt arról, hogy a múlt héten Eger testvérvárosában, Gyergyószentmiklóson járt. Ott templom épült a testvértelepülések támogatásával. Eger első embere közölte: a gyergyószentmiklósi esperes arról számolt be neki, hogy 2016 januárjában az előző egri polgármester és a korábbi alpolgármester ígéretet tettek rá, hogy ők is juttatnak egy félmillió forintos támogatást. Ez azonban a mai napig ígéret maradt. Mirkóczki kijelentette, a jövő évi városi költségvetésbe azonban beépíti ezt az összeget.

A polgármestert megkérdeztük a megyeszékhelyek ellenzéki vezetőinek együttműködéséről, s elmondta: egymás segítéséről egyeztek meg informális keretek között az egyórás tanács­kozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában