BNPI

2019.12.07. 18:40

Idén is itthon maradt Ferike, a hevesvezekényi gólya

A tervek szerint hamarosan befogják Hevesvezekény kedvenc madarát, nehogy valami baj érje.

Heol

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A tél beálltával, az elmúlt napokban felszaporodtak a Dél-hevesből eredő lakossági bejelentések, miszerint Hevesvezekény közvetlen határában egy gólya árválkodik – számol be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Annak érdekében, hogy mindenkit megnyugtassanak, ismertetik a madár történetét: Ferike 2017 júniusában, egy Tarnaszentmiklóson lévő fészekből esett ki körülbelül két hetes fiókaként, majd egyik munkatársuk családjával eltöltött néhány nap után a Hevesvezekényen működtetett átmeneti madármenhelyre került. A madár felnőtt, és bár azóta több alkalommal találkozott vadon élő fajtársaival, párba nem állt, a hosszú afrikai út pedig – ahogy az igazgatóság fogalmazott – végképp nem csigázta fel. Ehelyett inkább birtokba vette a települést.

Ferike hamar meghódította Hevesvezekényt és méltán vált a település gólyájává. A tervek szerint hamarosan befogják, nehogy valami baj érje, hogy azután tavasszal ismét nekirugaszkodhasson a vad lét viszontagságainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában