fejlesztések

2020.01.20. 10:55

A fejlődés útján halad Tarnazsadány – vallja a polgármester

Nagy változáson ment keresztül a település az októberi önkormányzati választás óta, minderről Koczka Ferenc, a község első embere számolt be a Heolnak.

Sz. K.

Koczka Ferenc szerint nagy a változás

Forrás: beküldött

– Az elmúlt időszakban létrehoztuk az önkormányzat információs tárát a közösségi oldalon, ahol mindenről tájékoztatjuk a lakosságot – fogalmazott a polgármester. – Rendbe tettük továbbá a község buszmegállóit, padjait, közterületeit, játszótereit, a kóbor kutyákat pedig elvitettük a területi gyepmesterrel egy állatmenhelyre. Ezenkívül teljesen megtisztítjuk a települést a szeméttől. Ez az első lépés a községben elterjedt patkányok fészkei ellen, és a falu tisztán tartása érdekében. Megalapítottuk továbbá az első Tarnazsadányi Sportegyesületet, amelyben jól működik a foci, az ökölvívás, s további sportolási lehetőség is kínálkozik a gyerekek és felnőttek számára. Az elkövetkezendő öt évben célunk az, hogy létrehozzunk egy saját műfüves focipályát.

Koczka Ferenc szerint nagy a változás Fotó: beküldött

Koczka Ferenc ismertette, elkészítették az idei közmunkaprogram tervezetét is, legalább hatvanhat emberrel tervezik az indulást, hat, nyolc, és tizenkét hónapos szerződésekkel. Rengeteg család megélhetését tudják ezzel támogatni, s ezzel párhuzamosan a községet is tudják fejleszteni.

Megjegyezte továbbá, hogy Tarnazsadány is adott be pályázatot a Magyar Falu Programban. Arról is szólt, hogy még a téli időszak előtt, a fűtési szezon megkönnyítésére több mint százötven családnak juttattak több mint nyolc mázsa szenet. Ezenkívül minden helyi háztartás kapott élelmiszercsomagot és karácsonyra ötezer forintot, melyet a szociális keretből biztosí­tottak.

Ipart terveznek

A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat hétmillió forintért megvásárolt egy több mint húsz éve francia tulajdonban lévő, öt és fél hektárosa gazdaságot. Céljuk azt rendbe tenni, s létrehozni egy ipari parkot, ahol cégeknek kiadhatnák az épületeket. A falu így iparterülettel bővülne, amely munkalehetőséget és jövedelmet jelenthet. Így egy élhetőbb, fejlettebb települést alapoznak meg, amelyben jövőt látnak a fiatalok és a családosok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában