egerinfó

2020.01.28. 11:31

Somodi Sándor vállalkozó bocsánatkérést vár a polgármestertől

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az ötödik Egerinfón a Városgondozás Eger Kft. körül kialakult kétes ügyekről beszélt, megemlítve egy 2018-as szerződést is.

G. Zs.

– A téli síkosságmentesítést 2018 előtt a városgondozás végezte. Abban az évben azonban húszmillió forintot fizettek ki egy alvállalkozónak, aki tavaly polgármesterjelölt volt – hangzott el a sajtótájékoztatón. Kiemelte, 2019-ben visszakerült a városgondozáshoz ez a feladat, akkor 9,7 millió forintból sikerült elvégezni Eger teljes síkosságmentesítését.

Az érintett vállalkozó, Somodi Sándor portálunknak úgy nyilatkozott, hogy az Egerinfó után másnap a polgármester telefonon megkereste őt, és többször is bocsánatot kért. Somodi Sándor úgy gondolja, hogy a polgármester nem nézett elég alaposan utána a dolgoknak. A tavalyi évben függetlenként indult polgármesterjelölt arra kérte Mirkóczki Ádámot, hogy a nyilvánosság előtt is kérjen bocsánatot, erre a csütörtöki közgyűlésig adott határidőt, vagy a jogi útra tereli az ügyet. Ugyanis úgy látja, hogy a polgármester nem ismeri a síkosságmentesítéshez szükséges költségek nagyságát.

– A bazilikától egészen a Berváig az én cégem csinálta a síkosságmentesítést, a másik feléért a városgondozás volt felelős. 2018-ban leszámláztam 25 millió forintot, az a tél összességében 65 millióba került. A város egyik felét megcsináltam a nekem járó összegből, a többi a városgondozás feladata volt – állítja a vállalkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában