Testületi ülés

2020.02.20. 16:06

Kiemelt hangsúlyt kap továbbra is az elnyert uniós pályázatok befejezése Gyöngyösön

Az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is támogatja a városban működő civil és kulturális szervezeteket, valamint a sportegyesületeket.

J. M.

– Legyen önbecsülésünk, és értékeljük a városban végrehajtott korszerűsítéseket, hiszen nem állít igazat, aki azt mondja, hogy semmilyen fejlesztés nem történt és nem történik Gyöngyösön. Az EU-s pályázatokkal együtt sokmilliárd forintos beruházások valósultak meg – mondta Hiesz György polgármester a képviselő-testület csütörtöki ülésén a város idei költségvetési rendelettervezetének második fordulós tárgyalása zárásaként.

A polgármester hangsúlyozta: a büdzsé tekintetében nem lesz nehezebb vagy könnyebb ez az év, mint amilyen korábban is volt. Az elfogadott költségvetés tényleges, finanszírozás nélküli forráshiányt nem, ám több mint 328 millió forintos tartalékot tartalmaz.

A kitűzött célok között továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak az Európai Unió által is támogatott pályázatok.

Habár Hiesz György kiemelte: nem ért egyet az önkormányzati cégeknek javasolt támogatások csökkentésével, a képviselők úgy döntöttek, hogy a Sportfólió Kft. 5 millió, a Gyöngyösi Városi Televízió, a könyvtár, valamint a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. 2,5 millió forinttal számíthat kevesebb támogatásra.

Az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is támogatja a városban működő civil és kulturális szervezeteket, valamint a sportegyesületeket. Az önkormányzati alkalmazottak bérét április 1-jétől 5,9 százalékkal növelik. Ez mintegy 25 millió forint többletkiadást jelent.

Kovács Róbert, a városháza pénzügyi igazgatója elmondta: tudomása van arról, hogy a Gyöngyös által a központi költségvetés számára fizetendő csaknem egymilliárd forintos szolidaritási adó idén 104 millió forinttal csökken, ám erről értesítés még nem érkezett.

Ezek is érdekelhetik