gólyacsőr

2020.05.13. 14:54

Már nincs az átányi gólya csőrében a rágcsáló

A szerencsétlenül járt gólya megszabadult a rágcsálótól és már eljár élelemért is.

Sz. K.

Jámbor Dénes polgármester szerdán közölte, reggel úgy látták, hogy a rágcsáló már nem lóg a madár csőréből, a gólya pedig eljár élelemért.

Mint arról már kedden beszámoltunk portálunkon, egy átányi gólya csőre tövén napok óta lifeg egy hörcsög. Borbáth Péter, a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság Dél-Hevesi Tájegységének természetvédelmi területfelügyelője, ismertette, feltehetően a gólya éppen meg akarta enni a rágcsálót, s ahogy felkapta, vagy le akarta nyelni, a hörcsög a madár csőrén belül annak a nyelvére haraphatott rá, s szájzárat kapott.

Elmondta, a fotók alapján feltételezhető volt, hogy a hörcsög feje a gólya csőrén belül van, és valószínű, hogy el is pusztult, így élettelenül lógott a csőrből, amelynek a tövénél már gyulladás is látható volt. Ettől függetlenül még életképes volt a madár, de befogni nem tudták. Ha annyira kimerült volna, hogy nem képes ellátni magát, vagy ő és a társa nem tudnak kotlani a tojásokon, akkor begyűjtötték volna azokat. Egy kollégájuk figyelte az eseményeket a helyszínen.

Címkék#bnpi#gólya

Ezek is érdekelhetik