Összefogás

2020.05.05. 14:43

Megújult, zöldellő óvoda várja vissza az abasári gyerekeket

Az óvoda dolgozói az önkormányzattal közösen kívül-belül megújítják az abasári óvodát.

Heol

A gyerekek várják, hogy visszatérhessenek.

Forrás: archív

Fotó: archív

- Az óvoda zárvatartása óta karbantartási, felújítási munkák zajlottak. Mire visszajönnek a gyerekek az óvodába és a bölcsődébe, egy szép, tiszta, megújult belső várja majd őket – tudtuk meg Kazsu Attila polgármestertől.

A település vezetője elmondta, több helyiség tisztasági festésén túl vannak, folyamatos a csempék, játékok, ágyak, öltözőszekrények, konyhai eszközök és egyéb berendezési tárgyak fertőtlenítős lemosása. A szőnyegeket és textíliákat kitisztították. A tálalókonyha járófelülete és a szennyvíz elvezető rendszere jelen pillanatban megújítás alatt áll és végre volt lehetőség a külső-belső raktárak lomtalanítására, eszközök rendezgetésére is.

Az önkormányzattal közösen, a tornaszoba berendezéseinek egy részét újrahasznosították. A fal új színt kapott, a dekorációt pedig az óvodapedagógusok készítik. Amikor az idő megengedi, a kerti munkák is folyamatosan zajlanak: az ovikertet felásták, palánták zöldellnek benne. A sportpálya mellé egy könnyűszerkezetes tárolóhelyiség kerül, az új telekrészbe pedig veteményezésre alkalmas magaságyások.

Ajánlókép: illusztráció / Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában