Kinevezés

2020.06.18. 14:53

Bemutatkozott az Eszterházy Károly Egyetem új vezetése

A változás titka, hogy minden energiádat egy ­dologra irányítsd, s nem a régi lerombolására, hanem az új felépítésére – a szókratészi gondolat jegyében mutatkozott be az Eszterházy egyetem új vezetése tegnap.

Molnár Helga

Fotó: Daniel Beran

Terveikről, elképzeléseikről beszéltek szerdán az Eszterházy Károly Egyetem új vezetői. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az ­Eszterházy Károly Egyetem eddigi rektorhelyettese kapott megbízatást a rektori feladatok elvégzésére. Az új rektor kinevezését Áder János köztársasági elnök írta alá.

Munkáját három helyettes segíti: dr. Váczy Kálmán Zoltán, aki négy éve a Kutatási és Fejlesztési Központ főigazgatója. Emellett Csáfor Hajnalka, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar korábbi dékánja, aki az oktatásért és képzésfejlesztésért felel az elkövetkező öt évben. Dr. Juhász Tibor pedig a tudományos tevékenységet fogja át, ő irányítja a természettudományi, műszaki és informatikai területet a patinás felsőoktatási intéz­ményben.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) eddigi rektorhelyettese kapott megbízatást a rektori feladatok ellátására. Kinevezését, mely június 15-étől öt évig tart, Áder János köztársasági elnök írta alá.

– Munkámat az együttműködés és a bizalom jegyében végzem ezután is. Az elmúlt hónapok harmonikus csapatmunkája során megbizonyosodtam arról, hogy csak kollektív bölcsességre alapozva van értelme a vezetői tevékenységnek – közölte.

A rektor a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, idén pontosan harminc éve áll az intézmény szolgálatában. Visszatekintett arra, hogy 2008-tól a földrajz tanszéket vezethette, 2012-től pedig a Földrajz és Környezettudományi Intézetet irányította, majd 2013. július 1-től mintegy hat és fél éven át oktatási képzésfejlesztési és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettesi tisztséget töltött be. Idén január 1-től rektori jogkörben eljáró rektorhelyettesként tevékenykedett. Rektori pályázatában az intézményvezetői tervei megfogalmazásához komplex helyzetelemzést készített. Szavai szerint erre és korábbi vezetői tapasztalataira támaszkodva stratégiai célokat fogalmazott meg, majd meghatározta a kiemelt területeket.

– Az egyetem fő profilja a pedagógusképzés. Az intézményünk ennek teljes palettájával bír, három campusunk, Eger, Jászberény és Sárospatak látja el az ehhez kapcsolódó oktatási feladatot. A térség igényeit is kiszolgáljuk az egyéb kurzusainkkal, fontos az informatikusok és a szőlész-borász mérnökök képzése is. Erősségünk a minősített oktatóink jó aránya s a kedvező korfa. Meggyőződésem, az egyetem jövőjének kulcsa a több évszázados értékek megőrzése mellett a gazdasági-társadalmi kihívásokra adandó válaszokban rejlik – összegzett.

Három rektorhelyettes dolgozik

Dr. Váczy Kálmán Zoltán általános rektorhelyettes négy éve az EKE Kutatási és Fejlesztési Központ főigazgatója. A jövőben az általános helyettesítési feladatokon túlmenően a kutatás-fejlesztés és innováció területét irányítja. A sajtótájékoztatón elmondta, az általános rektorhelyettesi feladatok nagyon sokrétűek, idetartozik a stratégiai kérdések kidolgozása is. Dr. Csáfor Hajnalka rektorhelyettes, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar korábbi dékánja az oktatásért és képzésfejlesztésért felel az elkövetkező öt évben. Dr. Juhász Tibor szintén e pozícióban a tudományos tevékenységet fogja át, ő irányítja a természettudományi, műszaki és informatikai területet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában