időjárás

2020.06.17. 18:54

Homokzsákokkal védekeznek Novajon az esőzés ellen – Fotó

Demkó Gábor polgármester elrendelte az elsőfokú készültséget a további, holnapra várható esőzés miatt. 

Heol

Homokzsákokkal védekeznek az esőzés miatt Novajon

Forrás: beküldött

Fotó: Demkó Gábor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, problémát okozott Novajon a hirtelen jött, nagy mennyiségű eső. Az Imre utcát elárasztotta a csapadék, de a lakóházakban nem esett kár. A helyi patak medrének kotrása még nem fejeződött be, így ha újra érkezne az égi áldás, akkor akár ki is önthetne a patak. Ezért homokzsákokat töltöttek szerdán, s felkészültek az újabb nagy mennyiségű csapadékra.

Homokzsákokkal védekeznek az esőzés miatt Novajon Fotó: Demkó Gábor / beküldött

Demkó Gábor polgármester köszönetet mond mindazoknak, akik elmentek és segítettek homokzsákokat tölteni, majd azokat kihelyezni. A városvezető elrendelte az elsőfokú készültséget a további, holnapra várható esőzés miatt.

Ahogy azt korábban megírtuk: felhőszakadás miatt adtak ki narancssárga figyelmeztetés megyénkre. Csütörtökön is országszerte lehet ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani, a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Szerdán a zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 milliméter csapadék, de elsősorban a Dunától keletre helyenként ennél több, 50 millimétert meghaladó mennyiség is hullhat), de emellett kisebb eséllyel 60-70 kilométer/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában