megnyitó

2020.06.02. 17:01

Két évi kemény munka után fogadják az új gondozottakat a bükkszenterzsébeti idősotthonban

Harmicöt idős ember költözhet be a térség napokban megnyílt, új bentlakásos idősotthonába Bükkszenterzsébeten. A járásban így Parád, Tarnalelesz, Pétervására után újabb településen gondoskodhatnak rászoruló, idős embertársainkról.

Barta Katalin

Június 1-jén megnyitotta kapuit az Együtt Bükkszenterzsébetért Idősek Otthona. Az intézmény harmincöt szépkorú számára biztosít tartós bentlakásos elhelyezést. Az épület frissen felújított, modern, tágas, világos terekkel. A kétágyas szobák mindegyike jól felszerelt, emelhető-dönthető motoros ágyakkal, televízióval, hűtőszekrénnyel.

Az első lakók már beköltözhettek, igaz egyelőre szigorúan betartják a távolságtartás szabályait, így egy ember tartózkodhat a kétágyas szobákban. A járvány lecsengésével jöhetnek az új lakótársak is.

Több éves álom vált valóra. Beköltözhettek az első lakók az erzsébeti idős otthonba Fotó: beküldött

Az intézmény szép példája egy talpraesett faluvezető merész víziójának, az összefogásnak, s a szakhatósági szervek példás együttműködésének. Többször is foglalkoztunk az Ortó Szilárd polgármester által megálmodott idősotthon épülésével. Tavaly márciusban számoltunk be arról hogy, hogy a községben a régi varroda 420 négyzetméter alapterületű épülete harminc évig állt üresen, s úgy tűnt, végleg az enyészeté lesz. Hogy mégsem így lett, az a polgármester elképzelésének köszönhető.

Bentlakásos idősotthont álmodott ide, ahol harmincöt emberről lehet gondoskodni. A falu első embere hetekig böngészte a hasonló intézmények kialakításához szükséges törvényi előírásokat, majd maga tervezte meg az épületet, s ehhez vázlatos költségvetést is készített. Az építkezést az önkormányzat saját erőből erőből oldotta meg. Az épület már készen állt, s nem sokkal később a speciális berendezések, bútorok is megérkeztek, csodával határos módon.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap szerdai számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában