hivatalos

2020.06.11. 14:17

Kinevezték az egri egyetem új rektorát

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona egyetemi docenst nevezték ki és bízták meg a rektori feladatok ellátásával.

HEOL

A Magyar Közlöny 2020. június 10-én megjelent számában számolt be arról, hogy dr. Palkovics László az innovációért és technológiáért felelős miniszter javaslatára Áder János köztársasági elnök dr. Pajtókné dr. Tari Ilona egyetemi docenst nevezte ki és bízta meg a rektori feladatok ellátásával a következő öt évre 2020. június 15-től 2025. június 14-ig.

Dr. Liptai Kálmán korábbi rektor mandátumának lejártát követően a rektorhelyettes asszony látta el a rektori jogkörben végzendő feladatokat. Az intézmény vezetésére végül is ketten pályáztak, a szenátus pedig titkos szavazással döntött a jelölt személyéről. A voksolás eredményeképpen dr. Pajtókné dr. Tari Ilonát – a szenátus minden tagjának támogatásával – 33 igen szavazattal választották rektorjelöltnek, amely alapján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a köztársasági elnök elé terjesztette a pályázatát – válaszolta portálunk kérdésére az oktatási intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában