időjárás

2020.06.15. 09:42

Nem csillapodik az idő, újabb zivatarok várhatók Heves megyében

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heol

Hirtelen jött záporokra, zivatarokra gyakran számíthatunk. Képünk illusztráció Fotó: Berán Dániel

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, hogy felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében.

Hétfőn főként a Dunától keletre, legkisebb eséllyel északnyugaton várhatók zivatarok. Villámlás már a délelőtti órákban előfordulhat néhol. A zivatarokat délutántól elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol viharos széllökések is előfordulhatnak és nagyobb méretű jég is eshet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-27 Celsius-fok között valószínű, a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19-20 fok várható. Késő estére 16-21 fok közé hűl a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolója szerint Heves megyében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában