kiemelkedő munkák

2020.06.30. 18:45

Semmelweis-nap: jól vették az akadályokat Heves megye kórházai

Semmelweis Ignác születésének 202. évfordulójának tiszteletére rendeztek ünnepséget kedden Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban is.

Munkatársainktól

Dr. Szaniszló Dóra, az infektológiai osztály alorvosi kinevezését Maszárovics Zoltán orvosigazgatótól Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Előléptetett hét orvost és nyolc munkatársat, valamint a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály doktorai kaptak főigazgatói dicséretet. A hagyományokhoz híven Semmelweis munkásságáról előadást tartott dr. Ilonczai Péter PhD, az I-es belgyógyászati osztály új osztályvezető főorvosa.

Kiemelkedő munkájuk elismeréseként Semmelweis-nap alkalmával, július elsejei hatállyal alorvossá lépett elő Egerben dr. Deli Katalin, a III. belgyógyászati osztály -, dr. Szaniszló Dóra, az infektológiai osztály – és dr. Szűcs Tamás, a sebészeti osztály orvosa. Adjunktus lett dr. Balogh Eszter és dr. Tóth Eszter a traumatológiai osztály orvosai, főorvos pedig dr. Koós Tibor, a radiológiai osztály – és dr. Gyenes Anita, a kardiológiai osztály orvosa. Ezenkívül többen részesültek főigazgatói dicséretben az orvosi, az ápolási, a gazdasági és a műszaki területről, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is elismeréseket osztott ki.

Dr. Szaniszló Dóra, az infektológiai osztály alorvosi kinevezését Maszárovics Zoltán orvosigazgatótól Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az egri kórház jól vette az akadályokat, megfelelt az elvárásoknak. A járvány idején és most, annak megszűntével is jól teljesít. Változatlanul szolgálta akkor is és most is a betegeket – fogalmazott dr. Vácity József főigazgató. Hozzátette, az ötszázezer forint egyszeri jutalom július elsejével minden munkatársuk számlájára megérkezik.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház kertje is Semmelweis-napi ünnepségnek adott otthont kedd délután, ahol a jelenlévők az Egri Rézfúvós Kvintett örömzenéjét hallhatták, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajándéka volt.

– Lassan 13 éve együtt küzdünk azért, hogy ez a kórház a régió egyik meghatározó vidéki intézménye legyen – mondta Weisz Péter főigazgató, s köszöntötte a megjelenteket, köztük Horváth László, a térség országgyűlési képviselőjét és Cseh Krisztián rendőr őrnagyot, az Országos Kórház-főparancsnoki Támogató Törzs vezetőjét. – Jelenlétük bizonyítja, hogy összefogással el lehet érni azt, amit megyénkben sikerült: három hónapja nincs aktív fertőzött – mondta.

Az elmúlt hónapok áldozatos munkájának eredményeként a közalkalmazotti tanács elnöke, Seres Lászlóné az intézmény valamennyi dolgozója nevében vett át dicsérő oklevelet, dr. Francia Tamás pedig a háziorvosok nevében tette ezt meg. Munkájuk elismeréseként Az Év Ifjú Orvosa díjat kapott dr. Szilágyi Vivien, szülész-nőgyógyász szakorvos, Az Év Ifjú Ápolója Díjat pedig Nagyné Tóth Zsuzsanna, diplomás ápoló kapta. Wiltner-Díjban részesült a COOP Lőrinci Kereskedelmi Zrt. és annak vezérigazgatója Zsámba Péter, és Matus Miklós, a Bugát Pál Kórház Alapítvány elnöke.

Fodor Péter (jobbról) tűzoltó törzszászlós veszi át a kórház örökös tiszteletbeli dolgozója kitüntetést Weisz Pétertől Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szakmai kinevezéseknek sem volt híján a nap: főorvos lett dr. Ernyei Szilvia gyermekgyógyász és ifj. dr. Budai László, sebész orvos is. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megye Területi Szervezet elnöksége pedig okleveleket, a támogatásért pedig Pártoló Tag címet adományozott Weisz Péternek.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet is kedden tartotta Semmelweis-napi ünnepi megemlékezését – erről Zelnik Krisztina, az intézmény sajtóreferense tájékoztatta portálunkat. A kórház főigazgatója, dr. Stankovics Éva köszöntőjében kiemelte: extrém időszakon van túl az egészségügy egésze, így a hatvani intézmény is. Köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak, a térség településeinek, a kormánynak, a civil szervezeteknek, a vállalkozóknak, a társszerveknek minden olyan támogatásért, amelyet a járvány leküzdéséhez kaptak.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a koronavírus járvány történelmi kihívás elé állított mindenkit; az országot, a kormányt és elsősorban az egészségügyet. Mint elmondta, a közösen elvégzett áldozatos munkának köszönhető, hogy az ország eredményesen helyt állt a járvány elleni küzdelemben.

Szavai szerint Heves megye jól vizsgázott a védekezésben és különösen büszke a hatvani intézményre, az ott dolgozókra, mert mindig elől jártak, járnak a lakosság egészségének védelme érdekében. Úgy fogalmazott, hogy a kormány döntésének köszönhetően július elsején minden egészségügyben dolgozó munkatárs megkapja azt a pluszjuttatást, mellyel a járvány elleni védekezésben kifejtett munkát szeretnék elismerni.

A rendezvényen főorvosi kinevezést vehetett át dr. Bencze Ágota tüdőgyógyász adjunktus, továbbá dr. Vajda Ádám ortopéd-traumatológus szakorvos bizonyult érdemesnek adjunktusi címre. Lelkiismeretes, példamutató munkájáért főigazgatói dicséretben részesült dr. Simorjai Zsuzsanna főorvos az aszódi járóbeteg szakrendelőből, dr. Sarnyai Ákos, a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője, Berta Mónika közegészségügyi járványügyi felügyelő, Erdeiné Zeke Andrea takarítási csoportvezető-helyettes és Peigelbeck Attila gépjárművezető.

A hatvani kórházban is elismerték a dolgozókat Beküldött fotó

Zelnik Krisztina közlése szerint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ebben az évben munkájuk elismeréseként a következő tagokat jutalmazta Semmelweis díjjal: Lőrincz Szilviát a Sürgősségi Betegellátó Osztály főnővérét, Györkisné Fekete Mártát, a Mozgásszervi rehabilitációs osztály főnővérét, valamint Kissné Szalai Csilla iskola védőnőt. A Magyar Ápolási Egyesület dicsérő oklevelét és ezüst kitűzőjét Prohászka Zsanett a neurológiai osztály főnővére vehette át Bugarszki Miklós alelnöktől és Nagy Rita helyi elnöktől.

Dr. Stankovics Éva főigazgatónő gratulációját fejezte ki Furucz Imréné műtősnőnek, aki idén a megyeházán a Heves Megye Sportolója kitüntető címet vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában