EKE

2020.06.17. 12:57

Terveikről, elképzelésikről beszélt az Eszterházy Károly Egyetem új vezetése

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Egyetem eddigi rektorhelyettese kapott megbízatást az egyetem rektori feladatainak elvégzésére.

Molnár Helga

A hallgatók egyelőre nem népesítik be az egri Líceum épületét

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Egyetem eddigi rektorhelyettese kapott megbízatást az egyetem rektori feladatainak elvégzésére. Az új rektor kinevezését Áder János köztársasági elnök írta alá. Munkáját három rektorhelyettes segíti. Dr. Váczy Kálmán Zoltán, általános rektorhelyettes négy éve a Kutatási és Fejlesztési Központunk főigazgatója. Csáfor Hajnalka, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar korábbi dékánja az oktatásért és képzésfejlesztésért felel az elkövetkező öt évben. Dr. Juhász Tibor a tudományos tevékenységet fogja át, ő irányítja a természettudományi, műszaki és informatikai terület fejlesztését.

A friss vezető a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, ebben az évben pontosan harminc éve áll az intézmény szolgálatában. – 2008-tól a Földrajz tanszéket vezethettem, 2012-től pedig a Földrajz és Környezettudományi Intézetet irányítottam. 2013. július 1-től mintegy hat és féléven át oktatási képzésfejlesztési és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettesi tisztséget töltöttem be. 2020. január 1-től rektori jogkörben eljáró rektorhelyettesként végeztem egyetemünkön a szolgálatot – kezdte.

Rektori pályázatában az intézmény vezetésével kapcsolatos tervei megfogalmazásához elsőként komplex helyzetelemzést készített. Szavai szerint, a helyzetelemzés és korábbi vezetői tapasztalata alapján konkrét stratégiai célkitűzéseket fogalmazott meg. Ezt követően a helyzetfeltárásra alapozva meghatározta a kiemelt fontosságú beavatkozási területeket. Mint mondta, az itt megfogalmazott fejlesztési feladatok megvalósulása biztosítja a célkitűzések megvalósulását.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában olvashatják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában