gyász

2020.07.14. 20:51

Eltemették Bálint gazdát

A gyöngyösi születésű agrárszakember százéves volt.

HEOL

Sokan búcsúztak Bálint gazdától

Forrás: Bors

Fotó: Végh István

A budapesti Fiumei sírkertben búcsúztatták Bálint gazdát kedden, búcsúbeszédét Iványi Gábor lelkész tartotta - számolt be róla a Borsonline.hu.

A lelkész búcsúbeszédében azt mondta:

- Még egészen kicsi volt, hároméves, amikor apja a gyöngyöshalmaji földbirtokukon kapát adott a kezébe. Már akkor elkezdett ismeretet szerezni a természetről, kertészkedésről. Ahogy Bálint gazda mondaná: „addig dolgozz, ameddig élsz!” Emiatt rengeteg befejezett írása van, de ezeket unokái, dédunokái később folytathatják – fogalmazott Iványi Gábor, hozzátéve, hogy „csak az igaz ember boldog. A boldog ember az, aki igaz.”

Iványi Gábor búcsúzott
Fotó: Végh István / Bors

Mint arról korábban már beszámoltunk, a gyöngyösi születésű Bálint György életének 101. évében, június 21-én hunyt el. Bálint gazda száz év emberi kedvességet, tudást és növényszeretetet hagyott ránk. A kertbarátok és kollégák évtizedeken át tanultak tőle és most feladatuknak tekintik, hogy a kapott tudást továbbadják.

Bálint Györgyöt 2019-ben emlékfa ültetésével köszöntötték Gyöngyösön századik születésnapja alkalmából. A ritka centenárium emlékére a Bálint gazda számára legkedvesebb fát, egy házi berkenyét ültették el a Mátra Múzeumhoz tartozó Orczy-kertben. A jól ismert, népszerű kertészmérnök a város szülötte és díszpolgára, és habár évtizedek óta nem ott élt, folyamatosan tartotta a kapcsolatot a mátrai településsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában