építkezés

2020.07.31. 13:13

Forgalmirend-változás mellett épül parkolóház Egerben

A munkálatok 2020. augusztus 6-án kezdődnek és várhatóan öt héten át tart majd a forgalomkorlátozás.

Heol

Új, 253 férőhelyes parkolóház épül Egerben, a Kertész utcában a Modern Városok Program keretében a Nemzeti Vízilabda és Úszóközponthoz kapcsolódóan. A csaknem 1,6 milliárdos beruházás munkálatai 2020. augusztus 6-án kezdődnek meg, aminek feltétele egy jelentős forgalmirend-változás. A Kertész utca beruházás melletti szakaszát, a dr. Agyagási Dezső utcai csomóponttól a Kötő utcai kereszteződésig augusztus 6-ától várhatóan szeptember elejéig lezárják – tájékoztatta portálunkat Pócsik Attila, az egri önkormányzat koordinációs referense.

A Szarvas tér felől a lezárt szakaszt a Kertész utca – összekötő út – Maklári út – Hadnagy út terelőútvonalon lehet kikerülni. A Szarvas tér felől Füzesabony irányába érdemes a Maklári utat igénybe venni egészen az Ostorosi útig. Déli irányból a Kertész utcai lezárt szakaszt a Kertész utca – Hadnagy utca – Maklári út – Szarvas tér útvonalon lehet elkerülni – olvasható a közleményben.

Annak érdekében, hogy a munkálatok és a közlekedés zökkenőmentesen haladhasson, az egri önkormányzat ideiglenesen megállási tilalmat vezet be a Maklári úton. Az érintett kereszteződésekben és útszakaszokon táblák jelzik majd a forgalmirend-változást. Az önkormányzat arra kéri a gépjárművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek, mivel várhatóan megnövekszik majd a forgalom a Maklári és a Kertész úton.

A munkálatok a buszok közlekedési rendjét is érinthetik, bővebb tájékoztatással a Volánbusz Zrt. szolgálhat.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában