időjárás

2020.07.19. 12:46

Zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést Heves megyére

Heves megyében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Heol

Forrás: Shutterstock

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra és hétfőre zivatarok miatt több megyére, köztük szűkebb hazánkra is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap főként a Dunántúl keleti megyéiben és attól keletre számíthatunk elszórt zivatarok kialakulására. Az Alföldön, ahol a zivatarok gyakran az esős csapadéktömbbe ágyazva jelenhetnek meg, felhőszakadás is előfordulhat. Hétfőn már kevesebb helyen, az Északi-középhegység térségében, északkeleten és az Alpokalján alakulhatnak ki helyenként zivatarok.

Heves megyében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Ma a legjellemzőbb kísérőjelenség a felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 milliméter), holnap inkább a viharos szél (60-80 kilométer/óra) lehet, de jégeső és átmeneti szélrohamok mindkét nap előfordulhatnak.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában