szilvásvárad

2020.08.23. 20:25

Horvát és magyar győztesek a nemzetközi kutyakiállításon

Több mint hatezer kutyát bírált el a szakmai zsűri.

T. B.

A négy napos hosszú hétvégén újra nemzetközi kutyakiállításnak adott otthont Szilvásvárad. A rangos eseményt idén is az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesülete szervezte, a jubileumi, tizedik alkalomra több mint hatezer kutyát hoztak el tulajdonosai, felvezetői, hogy szakmai bírálatot kapjon kedvencük.

Korózs Gábor főszervező elmondta, a kiállításokat eredetileg húsvétra tervezték, de a járvány miatt mostanra halasztották. Idén a tengeren túlról nem érkeztek sem bírók, sem tenyésztők, sokan jöttek viszont Európából. Az első napon egy horvát affenpinscher, a másodikon egy horvát-olasz máltai selyemkutya, míg a harmadikon egy magyar pumi lett a Best in show győztese, mondta Korózs Gábor.

A programsorozatban nemcsak a kutyák vizsgáztak, hanem össze­mérték tudásukat az ifjú handlerek, azaz kutyafelvezetők is. Az ítészek azt vizsgálták, mennyire van összhangban a kutya és vezetője, s utóbbi hogyan tudja kezelni, bemutatni a rá bízott ebet.

Volt ezenkívül a magyar fajták számára kiírt agility­verseny, dog dancing, valamint klubkiállítások is. Sőt, idén sem maradt el a rajzverseny, illetve rendeztek hobbikutya-szépségversenyt is a keverékek, illetve a törzskönyvvel nem rendelkező fajtatiszta ebek számára. A látogatók és a kutyások pedig mindennap lovasbemutatót is megtekinthettek az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad jóvoltából.

Korózs Gábor főszervező elégedett volt az időjárással, az építkezés napján, szerda reggel ugyan nagy eső hullott, de aztán a napsütés és a jó idő vasárnap délutánig kitartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában