eszközállomány

2020.08.08. 09:48

Tíz modern ággyal gyarapodott a hatvani kórház sebészete

Ismét új ágyakat kapott az Albert Schweitzer kórház. A tíz korszerű, a betegellátást segítő eszközt a sebészeti osztályon helyezték el.

Tari Ottó

Hatvan, 2020. június 3. A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelõintézet épülete az energetikai korszerûsítés átadásának napján, 2020. június 3-án. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Ismét gyarapodott az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet eszközállománya. Ez alkalommal az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében meghirdetett Egységes ápolási eszközpark kialakítása című kiemelt projekt keretében tíz hidraulikusan állítható kórházi ágyat kapott az intézmény. A fekvőalkalmatosságokhoz – a biztonságos betegellátás érdekében – infúziós állvány, betegkapaszkodó és – a felfekvést megelőzendő – antidecubitus matrac is érkezett.

Az ágyak szállításával ez alkalommal mintegy hétmillió forint értékű fejlesztés valósult meg a kórházban – tájékoztatott dr. Stankovics Éva főigazgató, hozzátéve: az új eszközöket a sebészeti osztályon helyezték el. A főigazgató közölte azt is, hogy a kiemelt projekt célja az egészségügyi ellátás során végzett ápolási tevékenység hatékonyságának növelése, a szükséges ápolási idő lerövidítése, az ápolási tevékenység színvonalának, valamint az ahhoz ­való hozzáférésnek a javítása, s mindezek által a betegek életminőségének maximalizálása.

Nem ez az első alkalom ebben az évben, hogy új ágyakat kapott a gyógyintézmény. Mint arról beszámoltunk, néhány hónappal ezelőtt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ harminc amerikai Hill-Rom típusú ágyat adományozott az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet számára. Ezek az ágyak a világ legmodernebb, biztonságos betegellátást elősegítő eszközei közé tartoznak. Az ajándék összértéke mintegy 42,7 millió forint volt. Az állami eszközfejlesztés során beszerzett elektromos kórtermi ágyak elősegítik a betegek önálló és biztonságos mozgását, amely a mindennapokban nagy segítséget jelent a dolgozóknak és a betegeknek. Ezeket a kórház traumatológiai osztályán helyezték el, ahol a műtéten átesett betegek biztonságát, önálló mozgását segítik.

Ugyancsak a kórházat érintő hír, hogy nemrégiben véget ért a másfél éve elkezdett energetikai fejlesztés projekt megvalósítása. A beruházás során több mint egymilliárd forintból megtörtént a nyílászárók cseréje, a homlokzatok hőszigetelése, az épületek fűtés-korszerűsítése és a megújuló energia telepítése. Szabó Zsolt országgyűlési képviselő a projektzárón közölte: máris azon dolgoznak, hogy új mentőállomás is létesüljön az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában